زبان پریشی دوران کودکی :
زبان پریشی دوران کودکی چیست و چه علائمی دارد؟
زبان پریشی دوران کودکی یا آفازی دوران کودکی یک اختلال زبان است که در اثر آسیب به قسمت هایی از مغز که زبان را کنترل می کنند و به طور معمول نیمه چپ مغز ایجاد می شود. آفازی بسته به نوع و محل بافت آسیب دیده در مغز ، ممکن است به طور ناگهانی یا پیش رونده رخ دهد. علائم اولیه این اختلال شامل مشکل در بیان و درک گفتار و یا مشکلات خواندن و نوشتن است. آفازی یک بیماری نیست ، بلکه یک علامت آسیب مغزی است. آفازی اکتسابی در کودکان یک اختلال گفتاری و زبانی است که به ندرت دیده می شود. این اختلالات بعد از اینکه کودک توانایی درک بیان کلام را بدست آورد ، اغلب به علت آسیب های مغزی ایجاد می شود. شایع ترین علائم زبان پریشی دوران کودکی چیست؟
- با جملات کوتاه یا ناقص صحبت میکنند.
- با جملاتی که قابل درک نیستند صحبت میکنند.
- یک کلمه را به جای کلمه دیگر یا یک صدا را به جای صدای دیگر به کار میبرند.
- مکالمه دیگران را درک نمی کنند.
- جملات غیرقابل درک مینویسند.
زبان پریشی دوران کودکی چه تاثیری بر مهارت های گفتار و زبان دارد؟
آفازی یک اختلال زبانی است که در نتیجه آسیب به قسمت هایی از مغز که زبان را مدیریت می کنند ، ایجاد می شود. آفازی بر توانایی کودک در استفاده از کلمات برای بیان ایده ها و درک گفتار دیگران تأثیر می گذارد. آسیب شناس گفتار می تواند اختلالات زبانی را تشخیص داده و راهکارهای کمک به فرزند شما را آموزش دهد.. اختلالات زبان و گفتار می تواند بر زندگی اجتماعی و عملکرد تحصیلی کودک تأثیر منفی بگذارد. غالباً این کودکان توسط همسالان خود مورد آزار و اذیت قرار می گیرند ، که منجر به بی حوصلگی اجتماعی ، انزوا یا مشکلات رفتاری می شود. 40 تا 75 درصد از کودکان دارای اختلال زبان در یادگیری و خواندن دچار مشکل می شوند.
گفتاردرمانی در زبان پریشی دوران کودکی :
برخی از کودکان مبتلا به آفازی (با شدت خفیف) بدون درمان به طور کامل بهبود می یابند. اما برای اکثر این بیماران ، مقداری از علائم آفازی به طور معمول باقی می ماند. گفتاردرمانی اغلب می تواند به بازیابی عملکردهای گفتاری و زبانی در طول زمان کمک کند و در حال حاضر ، گفتار درمانی تنها درمان موجود برای آفازی دوران کودکی است. گفتاردرمانگران روی زبان بیانی ، درکی و ارتباطات غیرکلامی کودک کار می کنند و اهداف درمانی عبارتند از:
- استراتژی های ارتباطی ، که به ایجاد تعاملات معنی دار بین کودک و والدین ، معلم ، دوست و غیره کمک می کند.
- مهارت یافتن کلمه
- دستور زبان و نحو
- یادگیری (خواندن و نوشتن)
- گوش دادن و درک مطلب
- کاربردشناسی و ارتباطات اجتماعی
گفتار درمانی مبتنی بر ارتباطات به گونه ای طراحی شده است که می تواند ارتباط را با هر وسیله ای امکان پذیر کند . این درمانها به منظور کمک به فرد مبتلا به آفازی در یادگیری نحوه انتقال احساسات و پیامها به روشهای جدید است.
کلیدواژه ها: زبان پریشی دوران کودکی ، گفتاردرمانی، آفازی، کودک، ضربه مغزی، اختلالات گفتار و زبان
منابع:
- Cooper, J. A., & Flowers, C. R. (1987). Children with a History of Acquired Aphasia. Journal of Speech and Hearing Disorders, 52(3), 251.
- . Cooper, J. A., & Ferry, P. C. (1978). Acquired Auditory Verbal Agnosia and Seizures in Childhood. Journal of Speech and Hearing Disorders, 43(2), 176.
- McCormack, J., McLeod, S., McAllister, L., & Harrison, L. J. (2010). My Speech Problem, Your Listening Problem, and My Frustration: The Experience of Living With Childhood
- Speech Impairment. Language Speech and Hearing Services in Schools, 41(4), 379.
بدون دیدگاه