زبان پریشی دوران کودکی :

 زبان پریشی دوران کودکی چیست و چه علائمی دارد؟

زبان پریشی دوران کودکی یا آفازی دوران کودکی یک اختلال زبان است که در اثر آسیب به قسمت هایی از مغز که زبان را کنترل می کنند و به طور معمول نیمه چپ مغز ایجاد می شود. آفازی بسته به نوع و محل بافت آسیب دیده در مغز ، ممکن است به طور ناگهانی یا پیش رونده رخ دهد. علائم اولیه این اختلال شامل مشکل در بیان و درک گفتار و یا مشکلات خواندن و نوشتن است. آفازی یک بیماری نیست ، بلکه یک علامت آسیب مغزی است. آفازی اکتسابی در کودکان یک اختلال گفتاری و زبانی است که به ندرت دیده می شود. این اختلالات بعد از اینکه کودک توانایی درک بیان کلام را بدست آورد ، اغلب به علت آسیب های مغزی ایجاد می شود. شایع ترین علائم زبان پریشی دوران کودکی چیست؟

  1. با جملات کوتاه یا ناقص صحبت میکنند.
  2. با جملاتی که قابل درک نیستند صحبت میکنند.
  3. یک کلمه را به جای کلمه دیگر یا یک صدا را به جای صدای دیگر به کار میبرند.
  4. مکالمه دیگران را درک نمی کنند.
  5. جملات غیرقابل درک مینویسند.

زبان پریشی دوران کودکی چه تاثیری بر مهارت های گفتار و زبان دارد؟

آفازی یک اختلال زبانی است که در نتیجه آسیب به قسمت هایی از مغز که زبان را مدیریت می کنند ، ایجاد می شود. آفازی بر توانایی کودک در استفاده از کلمات برای بیان ایده ها و درک گفتار دیگران تأثیر می گذارد. آسیب شناس گفتار می تواند اختلالات زبانی را تشخیص داده و راهکارهای کمک به فرزند شما را آموزش دهد.. اختلالات زبان و گفتار می تواند بر زندگی اجتماعی و عملکرد تحصیلی کودک تأثیر منفی بگذارد. غالباً این کودکان توسط همسالان خود مورد آزار و اذیت قرار می گیرند ، که منجر به بی حوصلگی اجتماعی ، انزوا یا مشکلات رفتاری می شود. 40 تا 75 درصد از کودکان دارای اختلال زبان در یادگیری و خواندن دچار مشکل می شوند.

گفتاردرمانی در زبان پریشی دوران کودکی :

برخی از کودکان مبتلا به آفازی (با شدت خفیف) بدون درمان به طور کامل بهبود می یابند. اما برای اکثر این بیماران ، مقداری از علائم آفازی به طور معمول باقی می ماند. گفتاردرمانی اغلب می تواند به بازیابی عملکردهای گفتاری و زبانی در طول زمان کمک کند و در حال حاضر ، گفتار درمانی تنها درمان موجود برای آفازی دوران کودکی است. گفتاردرمانگران روی زبان بیانی ، درکی و ارتباطات غیرکلامی کودک کار می کنند و اهداف درمانی عبارتند از:

  1. استراتژی های ارتباطی ، که به ایجاد تعاملات معنی دار بین کودک و والدین ، معلم ، دوست و غیره کمک می کند.
  2. مهارت یافتن کلمه
  3. دستور زبان و نحو
  4. یادگیری (خواندن و نوشتن)
  5. گوش دادن و درک مطلب
  6. کاربردشناسی و ارتباطات اجتماعی

گفتار درمانی مبتنی بر ارتباطات به گونه ای طراحی شده است که می تواند ارتباط را با هر وسیله ای امکان پذیر کند . این درمانها به منظور کمک به فرد مبتلا به آفازی در یادگیری نحوه انتقال احساسات و پیامها به روشهای جدید است.

کلیدواژه ها: زبان پریشی دوران کودکی ، گفتاردرمانی، آفازی، کودک، ضربه مغزی، اختلالات گفتار و زبان

منابع:

 

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *