گفتاردرمانی در بهبود روابط اجتماعی در شرق تهران با ارزیابی میزان ناتوانی فرد در برقراری ارتباطات اجتماعی، به برنامه ریزی و مداخله می پردازد. گفتاردرمانی به این امر توجه می کند که اختلال در مهارت های اجتماعی موجب کاهش مشارکت فرد در جامعه می شود در نتیجه فرد نمی تواند عملکرد شغلی و تحصیلی مناسبی داشته باشد. پس با توجه به اهمیت این موضوع، گفتاردرمانگر به مداخله می پردازد.
مهارت های اجتماعی چه مهارت هایی هستند؟
مهارت های اجتماعی شامل چگونگی ارتباط برقرار کردن با مردم از طریق زبان می باشد. این مهارت ها شامل سه نوع اصلی مهارت ها هستند؛ از جمله:
- در گفتاردرمانی در بهبود روابط اجتماعی در شرق تهران به این نکته توجه می شود چگونه از زبان برای برقراری ارتباط به شیوه های مختلف استفاده می شود( سلام و احوالپرسی کردن، در خواست ها و…)
- تغییر در شیوه استفاده از زبان بسته به موقعیت های مختلف اجتماعی( معمولا ما از شیوه های مختلفی برای صحبت کردن با افراد در سن های مختلف استفاده می کنیم)
- یادگیری قواعد اجتماعی و آداب مکالمات (نوبت گرفتن، درک علائم اجتماعی و…)

بهبود روابط اجتماعی ؛ چرا داشتن مهارتهای اجتماعی کافی مهم است؟
مهارتهای اجتماعی جزو بسیار قوی فرهنگی می باشد و برای کودکان جهت پیشرفت سایر مهارت هایشان حیاتی می باشد. گفتاردرمانی در بهبود روابط اجتماعی در شرق تهران به این نکته توجه می کند که شکلدهی روابط و مشارکت در فعالیت ها با دیگران یک توانایی ارزشمند و مهم برای کودکان بزرگتر و افراد نزدیک به ورود به بازار کار هستند. وقتی فرد در این زمینهها مشکل داشته باشد؛ معمولاً دچار مشکلاتی در حیطه های دیگر می شود از جمله:
- مشکلات رفتاری
- مشکلات تعدیل حسی
- مشکلات برنامهریزی و توالی مشکلات حافظه
- مشکلات درک و بیان مهارتهای زبانی
- مشکلات روانی کلام
- مشکلات بازی کردن با سایر کودکان
- مشکلات عملکرد ضعیف تحصیلی
بهبود روابط اجتماعی ؛ نشانه های اختلال در مهارتهای اجتماعی
معمولا کودکانی که دارای اختلال اتیسم هستند در این زمینه نیز مشکل دارد. گفتاردرمانی در بهبود روابط اجتماعی در شرق تهران بیان می کند که علائم زیر نیز از نشانه های رایج اختلال در مهارتهای اجتماعی هستند:
- توانایی ضعیف برای ادامه بحثهای اصلی در مکالمه
- گفتار سازمان بندی نشده و نامنظم حین تعریف کردن داستان
- آگاهی کم از حریم شخصی و رفتارهای نادرست در روابط (مثلاً خیلی نزدیک ایستادن به افراد)
- مشکل در ایجاد روابط و دوست پیدا کردن
- توجه ضعیف یا تماس چشمی ضعیف با گوینده یا خیره شدن نامناسب به افراد
- گوش ندادن به مکالمات دیگران
- ناتوانی در درک تن صدای دیگران و معنی تغییرات تن صدای آنها (مثلاً نمیتوانند تشخیص دهند فرد عصبانی است یا شاد)
- گفتاردرمانی در بهبود روابط اجتماعی به استفاده محدود از زبان نیز توجه میکند.( مثلا سوال نمی پرسد یا سلام و احوالپرسی درست حسابی ندارند)
- ناتوانی در تمایز دیدگاههای دیگران
برای اطلاعات بیشتر در زمینه درمان لکنت در شرق تهران، لینک زیر را مطالعه فرمایید.
گفتار درمانگر چگونه به بهبود مهارتهای ارتباطی کمک می کند؟
گفتار درمانی یک مداخله کلینیکی است که هدف آن پویاسازی گفتار، زبان و مهارت های اجتماعی شخص است. گفتار درمانگر معمولاً با مراجع به صورت فردی کار می کند. البته ممکن است گاهی والدین یا مراقبان فرد نیز در جلسات دخیل شود.
علت این امر آن است که معمولاً کودکان رفتار و اعمال والدین را تقلید می کند و همچنین گفتاردرمانی در بهبود روابط اجتماعی در شرق تهران می توانند روی بهبود مهارتهای اجتماعی کودک تاثیر بسزایی داشته باشند. همچنین معلمان و تیم آموزشی می تواند نقش بسزایی در تعیین اهداف درمانی و تعیین مدل مناسب درمانی برای کودک داشته باشند.
در موقعیتهای واقعی والدین، خانواده و معلمان می توانند به رشد مهارتهای اجتماعی کودک مانند اجازه گرفتن در صحبت کردن، نقشهای اجتماعی و دادن فرصت به بحث کردن به کودکان تاثیر بسزایی دارند. همچنین گفتار درمانگر خانوادهها را به ساده تر کردن فرصتها برای نقش ها و تعاملات اجتماعی کودک تشویق می کند.
گفتار درمانگر آن همچنین نشانههای بینایی و حمایت هایی برای تصحیح رفتارها و پاسخ ها در موقعیت های اجتماعی مختلف فراهم می آورند. گفتار درمانگر در گفتاردرمانی در بهبود روابط اجتماعی در شرق تهران از شیوه هایی چون نقش بازی کردن با کودک، آموزش بیان هیجان های صورت، توصیف حوادث، آموزش احوالپرسی، نوبت گرفتن و… را به کار می گیرند.
منابع بهبود روابط اجتماعی
برای اطلاعات بیشتر در زمینه مداخلات گفتاردرمانی در زمینه درمان اختلال در روانی کلام، لینک زیر را مطالعه کنید.
[…] اطلاعات بیشتر در زمینه نقش گفتاردرمانی در زمینه بهبود روابط اجتماعی، لینک زیر را مطالعه […]