اختلال گفتار و زبان از جمله اختلالاتی می باشد که ممکن است در افراد مختلفی رخ دهد. این اختلالات ممکن است به دنبال آسیب های مغزی و مواردی دیگری رخ دهند. درمان اختلالات گفتار و زبان در شرق تهران به کمک کلینیک گفتاردرمانی خیابان دماوند تهران انجام می پذیرد. همچنین گفتاردرمانی شرق تهران با به روز ترین و استاندارد ترین مداخلات، به این افراد در بهبودی کامل کمک می کند.
آسیب های مغزی چیست و چه علائمی دارد؟
آسیب مغزی نوعی آسیب است که باعث تخریب یا ازبین رفتن سلول های مغزی می شود. از نتایج این تخریب ها شاید بشود به اختلال گفتار و زبان اشاره کرد. به گفته انجمن آسیب های مغزی هر سال حدود 2.6 میلیون نفر دچار نوعی آسیب مغزی می شوند که ممکن است در اثر ضربه، سکته مغزی ، تومور یا سایر بیماری ها باشد. سالانه حدود 52000 نفر بر اثر ضربه مغزی جان خود را از دست می دهند و بیش از 5 میلیون نفر که دچار آسیب مغزی شده اند، در انجام فعالیت های روزانه به کمک نیاز دارند. به گفته انجمن ملی سکته مغزی ، سالانه حدود 130،000 نفر بر اثر سکته می میرند.
هنگامی که مغز به مدت طولانی بدون اکسیژن بماد، ممکن است آسیب مغزی ایجاد شود. آسیب مغزی می تواند در نتیجه طیف وسیعی از آسیب ها ، بیماری ها یا شرایط رخ دهد؛ مانند اختلال گفتار و زبان. به دلیل رفتارهای پرخطر، مردان بین 15 تا 24 سال بیشتر آسیب پذیر هستند. کودکان خردسال و افراد مسن نیز بیشتر در معرض خطر هستند. این افراد ممکن است به درمان اختلالات گفتار و زبان در شرق تهران نیاز داشته باشند که به کمک کلینیک گفتاردرمانی خیابان دماوند تهران انجام می پذیرد.
علل آسیب مغزی مغزی عبارتند از:
- تصادفات اتومبیل
- ضربه به سر
- آسیب های ورزشی
- سقوط یا تصادف
- خشونت فیزیکی
علل آسیب مغزی اکتسابی عبارتند از:
- مسمومیت یا قرار گرفتن در معرض مواد سمی
- عفونت
- خفه شدن ، خفگی یا غرق شدن
- سکته
- حمله قلبی
- تومورها
- آنوریسم
- بیماریهای عصبی
- سوء مصرف مواد مخدر غیرقانونی
علائم آسیب های مغزی
علائم متعددی از آسیب مغزی ، اعم از آسیب زا یا اکتسابی وجود دارد، از جمله اختلال گفتار و زبان. آنها به چهار دسته عمده شناختی، ادراکی، فیزیکی و رفتاری/احساسی تقسیم می شوند.
1.علائم شناختی آسیب مغزی عبارتند از:
- مشکل در پردازش اطلاعات
- مشکل در بیان افکار
- مشکل در درک دیگران
- کوتاه شدن مدت توجه
- ناتوانی در درک مفاهیم انتزاعی
- اختلال در تصمیم گیری
- از دست دادن حافظه
2.علائم ادراکی آسیب مغزی عبارتند از:
- تغییر در بینایی ، شنوایی یا حس لامسه
- بی نظمی فضایی
- ناتوانی در حس زمان
- اختلالات بو و مزه
- مسائل مربوط به تعادل
- افزایش حساسیت به درد
3.علائم فیزیکی آسیب مغزی عبارتند از:
- سردردهای مداوم
- خستگی شدید روانی
- خستگی شدید جسمی
- فلجی
- ضعف
- لرزش
- تشنج
- حساسیت به نور
- اختلالات خواب
- لکنت زبان و اختلال گفتار و زبان
- از دست دادن هوشیاری
4.علائم رفتاری/احساسی آسیب مغزی عبارتند از:
- تحریک پذیری و بی حوصلگی
- کاهش تحمل استرس
- کندی
- احساسات یا واکنشهای کاهش یافته یا افزایش یافته
- انکار معلولیت
- افزایش پرخاشگری
آسیب مغزی و اختلال گفتار و زبان
گاهی اوقات آسیب مغزی با اختلال در توانایی صحبت کردن و درک و بیان گفتار و زبان، باعث ایجاد مشکلات ارتباطی می شود. به طور کلی، نیمکره چپ در بیشتر افراد مسئول عملکرد زبانی و گفتاری است. به همین دلیل، آن را نیمکره “غالب” نامیده اند. نیمکره راست نقش زیادی در تفسیر اطلاعات بصری و پردازش فضایی دارد. لذا در صورت آسیب نیمکره چپ در آسیب های مغزی ما شاهد اختلال گفتار و زبان خواهیم بود. درمان اختلالات گفتار و زبان در شرق تهران به کمک کلینیک گفتاردرمانی خیابان دماوند تهران انجام می پذیرد و نقش مهمی در درمان این اختلال دارد.
مهارت های زبانی ارتباط تنگاتنگی با سایر مهارت ها مانند حافظه و توجه دارد که می تواند تحت تأثیر آسیب های مغزی قرار گیرد. گاهی اوقات توانایی کودک در صحبت کردن و برقراری مکالمه معمولی نیز ممکن است آسیب ببیند. همچنین لازم به یادآوری است که این مشکلات ممکن است در کنار سایر تغییرات در توانایی جسمی و شناختی و همچنین مشکلات احساسی و رفتاری رخ دهد.
اختلالات زبان در اختلال گفتار و زبان
از جمله مواردی مه در اختلال گفتار و زبان دیده می شود، آفازی می باشد. آفازی یک اختلال در زبان است که بر تولید یا درک گفتار و توانایی خواندن یا نوشتن تأثیر می گذارد. انواع مختلف آفازی مربوط به آسیب در مناطق مختلف مغز است. دو نوع اصلی آفازی درکی و بیانی هستند، اما معمول است که کودکان ترکیبی از این موارد را پس از آسیب مغزی تجربه کنند. کودکان مبتلا به آفازی درکی ممکن است برخی یا همه ویژگی های زیر را نشان دهند:
- توانایی صحبت روان، اما با کلمات از نظر معنایی اشتباه
- توانایی بیشتر در یک حوزه از زبان، به عنوان مثال ممکن است کلمات نوشته شده بهتر از کلمات گفته شده تشخیص داده شوند، از علائم آفازی در اختلال گفتار و زبان
- استفاده از مهارتهای غیر کلامی مانند حرکات یا تصاویر برای کمک به برقراری ارتباط با دیگران.
- استفاده از کلمات اشتباه یا “ساختگی” هنگام صحبت کردن ، که درک آنها را برای دیگران دشوار است
- ممکن است توانایی خواندن نیز تحت تأثیر قرار گیرد زیرا کودکان در تشخیص حروف یا کلمات نوشته شده یا درک جملات ساده دچار مشکل می شوند
کودکان مبتلا به آفازی درکی ممکن است از خطاهایی که مرتکب می شوند آگاه نباشند و درک اینکه چرا دیگران نمی توانند آنها را درک کنند دشوار باشد. این می تواند منجر به سرخوردگی شود و بر عواطف آنها تأثیر بگذارد.
ویژگی های آفازی در اختلال گفتار و زبان
آفازی بیانی اختلال در استفاده از زبان است. کودکان مبتلا به آفازی بیانی ممکن است برخی یا همه ویژگی های زیر را نشان دهند:
- عدم تسلط به هنگام صحبت ، با محدودیت واژگان در جملات کوتاه و ساده
- توانایی درک زبان ، اما عدم استفاده از آن. کودکان ممکن است آگاه باشند که با این مشکل روبرو هستند و باعث ناامیدی و ناراحتی آنها می شود.
- مشکل در نامگذاری اشیاء و افراد
- مشکل در نوشتن حروف خاص یا نوشتن کلمات با حروف به ترتیب اشتباه.
مهم است که آگاه باشیم که مشکلات خواندن و نوشتن نیز ممکن است به دلیل مشکلات دیگر باشد ، مانند تغییر بینایی یا مشکلات هماهنگی که نگه داشتن یا کنترل قلم را دشوار می کند. مشاوره باید مختص فرد باشد و توسط متخصص مربوطه ارائه شود.
مشکلات گفتاری در اختلال گفتار و زبان
آسیب مغزی می تواند با تأثیر بر توانایی فیزیکی در صحبت کردن ، به جای توانایی درک ویا بیان زبان ، باعث ایجاد مشکلات ارتباطی شود. دیزارتری زمانی اتفاق می افتد که آسیب هایی به نواحی مغز وارد شود که ماهیچه های مورد استفاده برای گفتار را کنترل می کنند. این امر کنترل و وضوح گفتار را کاهش می دهد و منجر به بروز مشکلاتی در برقراری ارتباط می شود. آفازی و دیزارتری اغلب با هم اتفاق می افتد.
گفتاردرمانی شرق تهران در بیماران با آسیب مغزی:
قبل از ارائه فعالیت های خاص گفتاردرمانی شرق تهران جهت درمان اختلال گفتار و زبان در شرق تهران درک نحوه عملکرد گفتار به فرد بیمار کمک می کند. در سطح فیزیکی ، صحبت کردن شامل عبور هوا از طریق چین های صوتی شما برای تولید صدا است ، که سپس عضلات گفتاری آن ها را به کلمات تبدیل می کنند. اما برای انجام این عمل به ظاهر ساده نیاز به تلاش مشترک از چندین ناحیه مختلف مغز است.مغز شما باید:
- بتواند ماهیچه های صورت را برای تشکیل کلمات و بلع در زمان مناسب هماهنگ کند.
- باید توانایی درک و توجه به صحبت های طرف مقابل را داشته باشد.
- حالات چهره و زبان بدن مخطب را ارزیابی کند.
بسته به ناحیه ای از مغز که آسیب دیده است ممکن است یکی یا همه این مهارت ها تحت تأثیر قرار گیرد. به همین دلیل مهم است که مشخص شود کدام مهارت های گفتاری دچار اختلال شده اند ، بنابراین می توانید بر فعالیت های خاص گفتاردرمانی خیابان دماوند تهران برای بهبود تمرکز کنید. از آنجایی که تمرینات گفتاردرمانی برای هر فرد به صورت مجزا برنامه ریزی میشود، بیمار با مراجعه به مراکز توانبخشی میتواند از خدمات گفتاردرمانی مخصوص خودش استفاده کند.
[…] اختلال گفتار و زبان و آسیب های مغزی […]
[…] انسان از ابتدا پس از ایجاد آسیب در مغز وبه دنبال آن بروز اختلال در گفتار و شنیدار، به دنبال راه هایی برای شناخت ارتباط میان مغز […]