گفتاردرمانی در لکنت شرق تهران در خیابان دماوند مرکزی تخصصی برای ارزیابی و درمان این اختلال در کودکان و بزرگسالان است. افرادی با این اختلال می دانند چه می خواهند بگویند، اما در بیان کلمات آن مشکل دارند. این افراد در واقع با اخلال در تسلط بر گفتار خود مواجه بوده و اصلاحا دچار گرفتگی زبان می شوند. به عنوان مثال، ممکن است یک کلمه، هجا یا یک حرف صامت یا مصوت را چند بار تکرار کنند. در شرایطی دیده شده که فرد دچار لکنت در هنگام مکالمه مکث می کند. این وضعیت به این دلیل است که فرد در حین صحبتش به کلمه یا آوایی مشکل آفرین برخورد کرده است. اکنون می خواهیم با زمینه مداخلات حرفه ای گفتاردرمانی در لکنت شرق تهران در خیابان دماوند بیشتر آشنا شویم.
علائم لکنت
- مشکل در شروع بیان کلمه، عبارت یا جمله
- کش دار ادا کردن یک کلمه یا اصوات درون آن
- تکرار صدا، هجا یا کلمه
- سکوت مختصر برای بیان برخی هجاها یا کلمات خاص، یا مکث درون یک کلمه (ادا کردن کلمه به صورت شکسته)
- در صورت پیش بینی بروز مشکل در بیان کلمه بعدی صحبتش، از اصوات اضافی مانند “ام” استفاده می کند.
- حرکت بیش از حد صورت یا بالاتنه برای تولید یک کلمه(به صورت کشیدگی یا جمع شدگی صورت)
- وجود اضطراب هنگام صحبت کردن
- توانایی محدود برای برقراری ارتباط موثر
تعدادی از مراجعین گفتاردرمانی در لکنت شرق تهران در خیابان دماوند گاهی موارد زیر را نیز بروز می دهند:
- پلک زدن مداوم یا چشمک زدن
- لرزش لب ها یا فک
- بروز تیک در بخش هایی صورت
- حرکات بی هدف و سریع سر
- گره کردن مشت ها
گرفتگی زبان معمولا هنگامی که فرد هیجان زده، خسته یا تحت استرس است بدتر می شود. همچنین اگر فرد بر گفتار خود تمرکز کند یا با عجله و تحت فشار صحبت کند نیز تشدید می شود. شرایطی مانند صحبت در مقابل جمع یا مکالمه تلفنی برای این افراد دشوار است و از آن می گریزند. اگرچه، بیشتر مراجعین گفتاردرمانی در لکنت شرق تهران در خیابان دماوند هنگام حرف زدن با خود یا آواز خواندن مشکلی ندارند.
درمان
پس از انجام ارزیابی جامع توسط گفتار درمانگر، می توان در مورد بهترین روش درمانی تصمیم گرفت. چندین روش مختلف برای درمان لکنت کودکان و بزرگسالان در دسترس است. ممکن است از یک روش منفرد، یا ترکیبی از چند روش درمانی برای هر شخص استفاده شود. به دلیل متفاوت بودن مسائل و نیازهای فردی، اغلب از روش یکسانی در درمان همه افراد استفاده نمی شود. در گفتاردرمانی خیابان دماوند تهران برای هر شخص به طور اختصاصی یک برنامه درمانی تدوین و پیگیری می شود. نکته مهم این که درمان ممکن است سبب از بین رفتن لکنت به طور کامل نشود. اما می توان مهارت هایی را به فرد آموزش داد که به موارد زیر کمک کند:
- بهبود تسلط به گفتار
- توسعه ارتباطات موثر
- بالا بردن مشارکت فرد در مدرسه، محیط کاری و فعالیت های اجتماعی
چند نمونه از رویكردهای حرفه ای گفتاردرمانی در لکنت شرق تهران در خیابان دماوند
- بازآموزی گفتاری. گفتاردرمانی می تواند کمک کند تا فرد سرعت گفتار خود را کم کند. همچنین هنگام گرفتن زبان بتواند وضعیت را کنترل کند. فرد ممکن است در جلسات ابتدایی بسیار آهسته و با آگاهی کامل صحبت کند. اما با گذشت زمان الگوی گفتار، شکل طبیعی تری به خود می گیرد.
- تعامل والدین یا همراهان با فرد. در اغلب موارد گفتاردرمانگر تکنیک هایی برای انجام در منزل در نظر می گیرد. مشارکت همراهان در انجام این تمرینات بخش اساسی در بهبود شرایط است.
- رفتار درمانی شناختی. این رویکرد گفتاردرمانی در لکنت شرق تهران در خیابان دماوند کمک می کند تا حالات تشدید کننده لکنت شناسایی شوند. سپس درمانگر با کمک فرد به تغییر آن ها می پردازد. همچنین می تواند در رفع استرس، آشفتگی یا ضعف عزت نفس مرتبط با این مشکل موثر باشد.
- دستگاه های الکترونیکی. این دستگاه ها می توانند از طریق ثبت بازخورد شنوایی به افزایش تسلط فرد بر کلامش کمک کنند. در روشی دیگر، دستگاه گفتار فرد را تقلید می کند. به طوری که به نظر می رسد او با فرد دیگری هم صدایی دارد. درباره مکانیسم دقیق این دستگاه ها می توانید از گفتاردرمانگر خود اطلاعات بیشتری دریافت کنید.
منابع
برای مطالعه بیشتر در مورد درمان لکنت در کودکان و بزرگسالان، لینک های زیر را بزنید.
بدون دیدگاه