درمان لکنت زبان کودکان به حل مشکلات گفتاری و ارتباطی فرد کمک می کند. در گفتاردرمانی، جهت درمان این مشکل به موقعیت های احتمالی که فرد در آن قرار می گیرد و ممکن است به خاطر لکنت زبان دچار مشکل شود توجه می شود. توجه داشته باشید که لکنت افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار می دهد اما در کودکان ۲ تا ۶ ساله بیشتر شایع است. همچنین خوب است بدانید که بیش از ۷۵ درصد کودکان با گذشت زمان و درمان های مختلف، لکنتشان از بین می رود.
در این مقاله لکنت زبان را بیشتر بررسی می کنیم، علل بروز آن و البته در مورد روش های درمانی هم بیشتر صحبت می کنیم.همچنین به تاثیر روش های درمانی موثر که در کلینیک توانبخشی همراه در شرق تهران جهت درمان لکنت در کودکان استفاده می شود، خواهیم پرداخت. پس با ما تا پایان همراه بمانید.

لکنت زبان چیست؟
لکنت زبان چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت، لکنت نوعی اختلال گفتاری است که باعث می شود فرد در هنگام تلاش برای صحبت کردن، هجاها یا کلمات و صداها را تکرار، طولانی یا قطع کند. در حدود ۳ میلیون کودک و بزرگسال در امریگا به این بیماری مبتلا هستند.
لکنت معمولاً با نشانه هایی مانند فشار یا تنش در عضلات صورت و بدن، اضطراب در هنگام صحبت کردن و دوری از تماس چشمی همراه است. این مشکل در سنین کودکی شروع می شود و آغاز آن هم به موقعیت فرد و عوامل احساسی بستگی دارد.
اگر لکنت دارید، ممکن است بدانید چه می خواهید بگویید اما به زبان آوردن کلمات برای شما دشوار است. س به نظر می رسد کلمات گیر کرده اند و حتی ممکن است وازه ها را تکرار کنید. همچنین ممکن است در هجاهای خاص مکث کنید.
به این ترتیب متوجه شدیم که لکنت زبان اختلالی است که روی روانی صحبت فرد تاثیر میگذارد. فردی که لکنت زبان دارد، ممکن است بخش اول کلمه را چندین بار تکرار کند یا یک صدا را بیشتر از حد معمول بکشد. برخی از افرادی که لکنت زبان دارند، ممکن است در تلفظ روی هم رفته صداها هم مشکل داشته باشند. درمان لکنت زبان کودکان، این مسئله را در نظر می گیرد که لکنت زبان اختلال پیچیده ای است و میتواند روی گفتار به شیوههای مختلفی اثر بگذارد.
تاثیر وراثت بر لکنت زبان
آیا لکنت زبان ارثی است؟ در پاسخ، ذکر این نکته لازم است که بدانید، علت دقیق لکنت کاملا ًمشخص نیست؛ اما عواملی ممکن است در ایجاد آن نقش داشته باشند. این عوامل عبارتند از:
ژنتیک: این مشکل در خانواده هایی که یکی از اعضای آن لکنت دارند، بیشتر دیده می شود. به این ترتیب، تاثیر وارثت بر لکنت زبان تاکنون تاحدود زیادی تایید شده است.
عوامل محیطی و احساسی: استرس، فشار اجتماعی و اضطراب می تواند لکنت را شدت دهد. اگرچه عامل اصلی لکنت زبان نیست.
تفاوت های عصبی: برخی مطالعات نشانمی دهد که افراد مبتلا به لکنت، در عملکرد مغز در هنگام پردازش زبان، تفاوت هایی دارند. تشخیص به موقع و درمان لکنت زبان می تواند کمک بزرگی به استقلال، عزت نفس و اعتماد به نفس افراد داشته باشد.

روش های درمانی برای رفع گرفتگی یا لکنت زبان
مداوای اختلالات روانی صحبت مانند لکنت زبان بسیار مهم است و باید هرچه سریعتر برنامه درمانی و توانبخشی آغاز شود. کلینیک گفتاردرمانی خیابان دماوند تهران به درمان لکنت زبان در کودکان می پردازد. یکی از دلایل این است که وقتی کودک همچنان لکنت زبان داشته باشد ممکن است عکس العمل های منفی از سوی اطرافیان، معلمان و سایر افراد تجربه کند. وقتی این مسائل اتفاق میافتد ممکن است کودک رفتارهایی مانند فرار از موقعیت را یاد بگیرد. این مسئله در درمان مدنظر قرار می گیرد.
ممکن است کودک از تلفظ کلماتی که میداند در تلفظ آنها دچار مشکل می شود؛ خودداری کند. همچنین از صحبت کردن در مدرسه فرار کند. اگر کودک تحت توانبخشی و درمان قرار نگیرد تعاملات اجتماعی کودک تحت تاثیر قرار گرفته و عملکرد تحصیلی و فعالیت های زندگی فرد دچار اختلال خواهد شد. در نتیجه کودک به تدریج منزوی و گوشه گیر می شود.
به این ترتیب، آسیب شناس گفتار و زبان (SLP) به شما کمک می کند با توجه به سن و اهداف ارتباطی فرد، بهترین روش های درمانی را پیدا کنید. درمان زود هنگام لکنت در کودکان از لکنت طولانی مدت جلوگیری می کند. پس با کمک یک متخصص، والدین یا سرپرست کودک، یاد می گیرند که با صبر و حوصله هنگام برقراری ارتباط با کودک، به جای قطع صحبت او به دقت به او گوش کنند. همچنین بررسی روند پیشرفت و احساسات کودک هم به طور منظم انجام می شود.
قبلاً اشاره کردیم که برای لکنت درمان قطعی وجود ندارد، اما روش هایی برای کاهش شدت آن و بهبود مهارت های گفتاری و درمان لکنت زبان وجود دارند که عبارتند از:
۱-گفتار درمانی در درمان لکنت زبان
تمرین های خاص برای افزایش روانی گفتار و کنترل بهبود عضلات کودک در گفتار درمانی لکنت زبان مورد استفاده قرار می گیرند.
۲-درمان روان شناختی لکنت زبان
در این درمان که روان درمانی نامیده می شود به فرد کمک می کند تا عواملی که لکنت زبان را تشدید می کند شناسایی کنند. این درمان به مدیریت استرس و اضطراب و افزایش اعتماد به نفس فرد کمک می کند.
۳-دارو درمانی
تاکنون هیچ دارویی برای لکنت زبان مورد تایید FDA قرار نگرفته است؛ اما برخی داروها که برای مشکلات دیگر استفاده می شوند، امکان دارد برای لکنت زبان هم مفید باشند. برای درمان دارویی لکنت زبان و هرگونه عارضه جانبی حتماً با پزشک یا گفتاردرمانگر خود باید مشورت کنید.
۴-ابزارهای کمکی درمان لکنت زبان
دستگاه هایی که سرعت کیفیت گفتار را تغییر می دهند، در این روش درمانی کاربرد دارند. البته هنوز استفاده از این دستگاه ها به تحقیق بیشتری نیاز دارند.
۵-تمرینات و تکنیک های تنفسی
در این روش درمانی برای درمان لکنت زبان از تکنیک هایی برای آرام کردن گفتار استفاده می کنند. تمرینات تنفسی و توجه به تنفس، نقش مهمی در کاهش استرس و درنتیجه کاهش لکنت دارد. همچنین برخورداری از یک رژیم تغذیه مناسب برای فرد مبتلا به لکنت می تواند بسیار سازنده باشد.

تاثیر گفتاردرمانی بر لکنت زبان
گفتاردرمانی در درمان لکنت زبان در کودکان، به فرد کمک میکند که بر این مشکلات فایق آید. اگر نگران فرزند خود هستید، این مسئله مهم است که با گفتاردرمانگر فرزند خود در درمان لکنت کودکان مشارکت فعال داشته باشید. اگر ارزیابی های جسمانی و شنوایی فرد مشکل خاصی نشان نداد ادامه درمان با گفتاردرمانگر خواهد بود. سپس گفتاردرمانگر به بررسی مشکلات گفتاری و زبانی فرد می پردازد و نوع مشکل را بررسی میکنند. مانند:
- نقص روانی گفتار
- مهارتهای حرکتی دهان و…
- سرهم بندی
وقتی فردی لکنت زبان دارد؛ گفتاردرمانگر بررسی می کند که فرد چه هنگام و چگونه دچار لکنت در حین صحبت میشود. گفتاردرمانگر ممکن است برای ارزیابی فرد، صدای وی را ضبط کند و صدای ضبط شده فرد را در طول مکالمه بررسی کند.
بعد از اینکه گفتاردرمانگر در درمان لکنت کودکان، مشکل را تشخیص داد و اطلاعات کافی را در این مورد به دست آورد، برنامه درمانی را متناسب با نیاز به فرد آماده میکند. برنامه درمانی به مواردی چون سن و نوع اختلال فرد بستگی دارد.
همچنین، تعداد جلسات دوره گفتار درمانی برای افراد متفاوت است ابتدا به تعداد متعادلی از جلسات در طول دوره نیاز است سپس بعدها تعداد جلسات به مرور کاهش مییابد. برخی از تکنیکهایی که در طول جلسات درمانی به کار می روند شامل موارد زیر هستند:
- تکنیک های تنفسی
- استراتژیهای آرام بخشی برای آرام سازی عضلات هنگام صحبت کردن
- کنترل پوسچر بدن و تمرینات حرکتی دهانی
در درمان لکنت زبان ممکن است لازم باشد که فرد هر روز این تمرینات را انجام دهد تا به بهبود برنامه درمانی کمک شود. پس صبور باشید و منظم تمرین کنید.

مرکز گفتاردرمانی شرق تهران
در کل، هدف گفتاردرمانی شرق در درمان لکنت زبان، تشویق فرد به پیشرفت در صحبت کردن و کاهش شدت و فرکانس لکنت زبان در طول گفتاردرمانی است. برنامه درمانی هر فرد متفاوت است. مثلاً برای کودکان پیش دبستانی از نوعی برنامه استفاده میشود و روشی است که به کودک برای صحبت کردن آرام کمک می کند. همچنین کودک تشویق می شود تا راه های عصبی جدید در مغزش ایجاد شود. در نتیجه لکنت زبان فرد کاهش خواهد یافت.
در درمان لکنت زبان برای کودکان دبستانی و نوجوان ها بیشتر از تکنیک هایی استفاده میشود که تلفظ صداها را برای فرد راحت تر کند و فرد بتواند با سرعت مناسبی صحبت کند و تنش گفتاری کاهش یابد. کلینیک توانبخشی همراه در خیابان دماوند تهران، با کادری مجرب و روش هایی نوین به بهبود لکنت کمک می کند. در صورت نیاز به مشاوره یا تعیین نوبت قبلی، کافیست از طریق وب سایت و شماره تلفن های درج شده اقدام نمایید.
نتیجه گیری
در پایان مقاله هم به این نکته اشاره می کنیم که با درمان لکنت زبان، این مشکل به طور موثری مدیریت می شود. با تکنیک های گفتاری و تمرین و همچنین صبر، به مرور زمان لکنت کاهش می یابد. این کار، حمایت خانواده و دوستان را هم می طلبد. با مراجعه به کلینیک توانبخشی و کمک از یک آسیب شناس گفتار می توانید نکات تخصصی تری را دریافت کنید.
[…] درمان اختلال در روانی کلام در شرق تهران بیان می کند که لکنت که تقریباً یک درصد کودکان آمریکا را تحت تاثیر قرار می […]
[…] اطلاعات بیشتر در زمینه درمان لکنت در شرق تهران، لینک زیر را مطالعه […]
[…] اطلاعات بیشتر در زمینه درمان لکنت کودکان، لینک زیر را مطالعه […]
[…] اطلاعات بیشتر در زمنیه درمان لکنت، لینک زیر را مطالعه […]