کاردرمانی ارتوپدی نقش کلیدی در درمان بیماری ها و دردهای ارتوپدی دارد. داشتن بیماری ارتوپدی تجربه ای است که زندگی انسان را تغییر می دهد. بسته به شدت آسیب، می تواند روی روتین روزانه شما و همچنین کیفیت زندگی تاثیر گذار باشد. برگشتن به سلامت قبلی نیازمند صبر و تعهد به انجام پروسه درمان است. کاردرمانگر در روند توانبخشی و درمان دردهای ارتوپدی با ارزیابی و اختصاصی و فردی کردن روش درمان برای هر شخص نه تنها در درمان، بلکه در مراقبت های بعدی بیمارهم نقش دارد.
همچنین، کاردرمانگر بعد از انجام ارزیابی های اولیه، به سراغ ایجاد برنامه های درمانی مخصوص هر بیمار می رود. نقش کاردرمانی را می توان در تقویت حرکات، بازتوانی و کاهش درد در بیمار حیاتی دانست. مرکز کاردرمانی خیابان دماوند تهران در درمان مشکلات ارتوپدی با ایجاد ارتباطی نزدیک و صمیمانه با بیمار و خانواده بیمار، سعی در ایجاد محیطی صمیمی و در عین حال حرفه ای دارد.
چه بیمارانی نیاز به کاردرمانی ارتوپدی دارند؟
کاردرمانی ارتوپدی به صورت کاملاً تخصصی در درمان و توانبخشی بیماری های ارتوپدی (سیستم عضلانی- اسکلتی) وارد عمل شده و به بهبود بیماران کمک می کند. در ادامه حیطه درمانی و موارد کاربرد توانبخشی در بیماران ارتوپدی را برمی شماریم:
- درمان اختلالاتی مانند فلج های زایمانی، سندرم تونل کارپال و موارد دیگر.
- اختلالات و دردهای مفصلی همچون درد کمر، دردهای شانه، درد زانو و درد در گردن.
- درمان اختلالاتی از قببل زانوی عقب رفته، زانوی پرانتزی یا ضربدری، پاچنبری یا کلاب فوت و کف پای صاف.
- ناهنجاری ها و اختلالت ستون فقرات از قبیل اسکولیوز، لوردوز و کیفوز.
- توانبخشی های مورد نیاز پس از جراحیهای ارتوپدی از قبیل جراحی با هدف ترمیم پارگی ها و آسیب های تاندونی و لیگامان، جراحی برای ترمیم شکستگی ها.
- توانبخشی در بی شکلی های اسکلتی و دفورمیتی.
- درمان اختلالاتی که در ارتباط با نحوه راه رفتن هستند از قبیل راه رفتن با شست به داخل و راه رفتن با شست به خارج.
- درمان تخصصی اندام های فوقانی و دست ها پس از جراحی
- کاردرمانی و توانبخشی های مورد نیاز پس از جراحی های تعویض مفصل مانند تعویض مفصل لگن و تعویض مفصل زانو.
تفاوت کاردرمانی با فیزیوتراپی چیست؟
فیزیوتراپی و کاردرمانی، دو نوع مراقبت توانبخشی هستند. هدف از مراقبت های توان بخشی هم جلوگیری از وخیم شدن وضعیت و کفیت زندگی در اثر آسیب، جراحی یا بیماری یا بهبود بیماری است. البته که بین فیزیوتراپی و کاردرمانی شباهت هایی دیده می شود؛ اما تفاوت های اساسی بین این دو متد هم وجود دارد.

فیزیوتراپی یا PT
فیزیوتراپی را با PT می شناسیم که بر روی بهبود حرکت، تحرک و عملکرد فرد تمرکز دارد. فیزیوتراپیست ممکن است با استفاده از انواع حرکات کششی، تمرینات یا سایر فعالیت های بدنی این کار را انجام دهد. به عنوان مثال، فردی که عمل تعویض زانو انجام داده است، ممکن است به فیزیوتراپیست مراجعه کند که برای ریکاوری خوب است. در فیزیوتراپی برای تقویت زانو و افزایش دامنه حرکت در مفصل زانو به بیمار کمک می شود تا با درد و ناراحتی کمتری حرکت کند.
کاردرمانی یا OT
کادرمانی به OT مشهور است و تمرکزش بر کمک به فرد در انجام آسان تر کارهای روزمره است. دقت داشته باشید که این درمان بر بهبود مهارت های حرکتی فرد متمرکز است تا بتواند کارهای روزانه خاص خود را به خوبی انجام دهد. وظیفه و تمرکز کاردرمانگر در مرکز توانبخشی و کاردرمانی همراه در شرق تهران هم ایجاد فضای بهینه برای زندگی روزانه در محیط خانه یا مدرسه یا اداره است.
به طور مثال، یک متخصص کاردرمانی یا همان کادرمانگر، احتمال دارد به کسی که در حال بهبود از سکته مغزی یا دیگر آسیب های مغزی است کمک کند تا کارهای روزانه مانند غذا خوردن، حمام کردن یا دیگر کارهای روزانه را انجام دهد. کاردرمانی سکته مغزی حتی به تغییرات در خانه از قبیل نصب دستگیره در حمام یا تغییر اشیاء و دیگر موارد جزئی و مهم می پردازد. هدف از این امر، ساده کردن زندگی برای فرد و ایجاد استقلال حداکثری و بازگشت اعتماد به نفس بیمار در انجام امور روزانه است.

نقش کاردرمانی در درمان بیماری های ارتوپدی
ممکن است OT (کاردرمانگر) زمانی وارد عمل شود که مشکل یا بیماری بر روی توانایی فرد در انجام کارهای مختلف روزانه تاثیر می گذارد. آسیب ارتوپدی، آسیبی است که در آن استخوان ها یا بافت نرم درگیرند. آسیب می تواند بخاطر تصادف، افتادن از ارتفاع، درگیری فیزیکی یا آسیب در محل کار باشد. بهبود آسیب ارتوپدی می تواند زمان بر باشد و نیاز به دوره های کاردرمانی ارتوپدی و توانبخشی داشته باشد. حالا سایر مشکلات مرتبط به آسیب ارتوپدی چه چیز هایی هستند؟
- چالش در بالا و پایین رفتن از پله ها
- چالش در درست کردن غذا یا نوشیدنی
- چالش در جابجایی در محیط خانه
- چالش در استفاده از سرویس بهداشتی
- چالش در کار و مسئولیت ها
- چالش در رانندگی
- چالش در لباس پوشیدن
- چالش در انجام سرگرمی ها و فعالیت های اوقات فراغت
هدف از کاردرمانی در بیماران ارتوپدی
کاردرمانگر در مرکز ارتوپدی، پس از ارزیابی مشکلات و توانایی های بیمار، سیستم حرکتی و حسی وی و همچنین شدت آسیب ایجاد شده را آنالیز می کند. با این کار کاردرمانگر می تواند بهترین و موثرترین متدهای درمانی توانبخشی را برای بهبود بیمار ارائه کند. همان طور که قبلاً اشاره کردیم، هدف از کاردرمانی در اختلالات ارتوپدی، بازیابی عملکردهای از دست رفته بیمار و بهبود شرایط موجود است. پس نیاز است که کاردرمانگر پس از ارزیابی دقیق شرایط؛ از روش ها و تکنیک ها ی خاص بهره بگیرد. به طور کلی هدف از کاردرمانی را می توانیم در موارد زیر خلاصه کنیم:
- آموزش مراقبان در مورد چگونگی کمک به شخصی که تحت کاردرمانی ارتوپدی قرار گرفته است.
- بالا بردن بهره وری و استقلال بیمار.
- تلاش حداکثری برای انجام ایمن و موثر کارهای روزانه مختلف و استفاده از حداکثر توانایی بیمار.
کلینیک کاردرمانی در شرق تهران
کاردرمانی ارتوپدی شاخه ای از توانبخشی است که به بیمار در درمان بیماری و بدست آوردن استقلال دوباره کمک می کند. کاردرمانگر ارتوپدی با ارزیابی اولیه بیمار، ایجاد مداخلات مخصوص به خود بیمار و در انتها با مقایسه نتایج با اهداف اولیه باعث بهبود عملکرد، پیشرفت و بازیابی نسبی یا کامل توانایی های بیمار می شود. زمانی که شما سالم هستید، هیچ گاه درباره نحوه انجام کار های روزمره خود فکر نمی کنید. شما معمولاً کارها را به صورت ناخودآگاه انجام می دهید. کارهایی مانند لباس پوشیدن، مسواک زدن، حتی راه رفتن و نشستن. اما هنگامی که دچار بیماری ارتوپدی می شوید، این کارهای ساده می تواند تبدیل به کارهایی غریب شوند. انگار که برای اولین بار در حال انجام دادنشان هستید. در این زمان است که شما می توانید از کلینیک کاردرمانی خیابان دماوند تهران کمک بگیرید.

نقش کاردرمانی در درمان مشکلات ارتوپدی در شرق تهران
کاردرمانی ارتوپدی در شرق تهران با در نظر گرفتن تکنیک ها و ابزارها شرایط لازم برای انجام دوباره کارهای روزمره تان را فراهم می کند. در مثالی ساده ابزاری مانند پاشنه کش را به شما پیشنهاد می کنند تا راحت تر کفش هایتان را بپوشید. یا در مواردی پیچیده تر تغییراتی را در آشپزخانه برای شما پیشنهاد می کنند تا بتوانید به طور مستقل غذا درست کنید. مثال هایی از راه حل هایی که کاردرمانگران در روند درمان مشکلات ارتوپدی در شرق تهران به افراد دارای مشکلات ارتوپدی پیشنهاد می دهند:
- استفاده موقتی از ابزار های کمکی نظیر سطح شیبدار، بالا بر، ایجاد تغییراتی در آشپزخانه
- آموزش تکنیک های جدید در انجام کارهای روزانه مانند لباس پوشیدن
- ساپورت شغلی در انجام مجدد شغل یا یافتن موقعیت های شغلی دیگر
- آسان کردن یافتن سرگرمی های جدید مثل ورزش یا بازی
- توصیه هایی در یافتن ویلچر مناسب یا در صورت امکان، توصیه هایی برای رانندگی
کاردرمانگران کلینیک توانبخشی همراه در شرق تهران، آموزش های لازم را به شما می دهند که چگونه بدون زمین خوردن حرکت کنید. شما ممکن است در نحوه نشستن نیاز به تکنیک جدید داشته باشید که مناسب با شرایط حال حاضرتان باشد. کاردرمانگران در روند توانبخشی به مراجعین کمک می کنند تا جای ممکن بتوانند مستقلانه کار های خود را انجام دهند. جهت رزرو نوبت، ویزیت آنلاین و مشاوره با متخصصان ما تماس بگیرید.
نتیجه گیری
در این مقاله به اهداف توانبخشی بیماران ارتوپدی از قبیل کاهش درد، تمرینات تعادلی و بازیابی و تقویت نیروی عضلات اشاره کردیم. همچنین به تفاوت ها و رویکردهای کاردرمانی و فیزیوتراپی پرداختیم. گفتنی است که تشخیص نیاز و نوع درمان به پزشک متخصص بستگی دارد. پس برای مشاوره با متخصصان و رزرو نوبت از طریق شماره های درج شده در وب سایت اقدام نمایید. پیشگیری و درمان به موقع می تواند زندگی بیمار نیازمند به خدمات ارتوپدی را ساده تر و بهبود را سرعت ببخشد.
بدون دیدگاه